Adagolási útmutató
37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet - a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról
Hatály: 2021.IX.9. -
Korcsoportok | |||||
---|---|---|---|---|---|
1-3 év | 4-6 év | 7-10 év | 11-14 év | 15. évtől | |
Friss zöldség (dkg) | 2-5 | 3-7 | 4-8 | 5-9 | 6-10 |
Friss gyümölcs (dkg) | 4-9 | 6-11 | 7-12 | 7-15 | 8-15 |
Gyümölcslé/zöldséglé (dl) | 1-2 | 1-2 | 1-2 | 1-2 | 2-3 |
Saláta (dkg) | 4-8 | 6-9 | 7-10 | 8-11 | 10-15 |
Savanyúság (dkg) | 3-7 | 5-8 | 6-9 | 7-10 | 8-13 |
Zöldség köretek (dkg) | 8-15 | 13-18 | 15-20 | 18-23 | 20-25 |
Főzelékek (dl) | 1,5-2 | 1,5-2,5 | 2-2,5 | 2,5-3 | 3-4 |
Hal (g) | 30-45 | 40-55 | 55-70 | 65-80 | 70-85 |
Szelet hús (g) | 30-45 | 40-55 | 55-70 | 65-80 | 70-85 |
Ragu, tokány, pörkölt hús (g) | 20-35 | 30-45 | 40-55 | 50-65 | 56-70 |
Levesek (dl) | 1,5-2 | 1,5-2,5 | 2,5-3 | 2,5-3,5 | 2,5-4 |
Burgonya (dkg) | 10-15 | 15-20 | 18-23 | 20-25 | 25-30 |
Tészta, rizs, gabona alapú köretek (dkg) | 4-15 | 10-20 | 10-20 | 15-25 | 25-30 |
Mártás (dl) | 1-1,5 | 1,5-2 | 1,5-2 | 2-2,5 | 2-2,5 |
Tej/ízesített tejkészítmény/tea (dl) | 1-2 | 1-2 | 2-2,5 | 2-2,5 | 2-3 |